Homo Erasmus

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2009

Τι είναι Erasmus;

By Νίο

Το να είσαι Εράσμους είναι σα να είσαι οικονομολόγος στη χώρα με την πιο ασταθή οικονομία.

Βλέπεις συνεχή limit up & down. Δεν είσαι σίγουρος για τίποτα. Ούτε για τον ίδιο σου τον εαυτό. Βλέπεις τους άλλους γύρω σου να καταρρέουν, βλέπεις τον ίδιο σου τον εαυτό να καταρρέει και εκεί που είσαι έτοιμος να googlάρεις το επόμενο αεροπλάνο για την πατρίδα συμβαίνει κάτι και σου αλλάζει τελείως τη διάθεση!

Ο πρώτος καιρός (αυτόν έχω ζήσει) είναι περίεργος. Οι περισσότεροι ερχόμαστε στην ξένη χώρα και δεν είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για αυτό που θα συναντήσουμε. Πολλοί βλέπουν αυτό το ταξίδι ως ταξίδι αυτοπροσδιορισμού. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Είναι τόσα πολλά που δεν αφομοιώνεις εύκολα.

Και να όμως που και εδώ εμφανίζεται η μαγεία! Το ζήτημα είναι να παλέψεις και να επιμείνεις. Βλέπεις να εκτυλίσσονται πολύ έντονες καταστάσεις μπροστά στα μάτια σου. Τα έχεις ανοίξει και βλέπεις ότι και οι άλλοι είναι σαν και εσένα. Ακούς τα ίδια λόγια που έχεις πει στον κολλητό σου πριν φύγεις από την Ελλάδα. Βλέπεις το ίδιο βλέμμα με εκείνο που αντικρίζεις κάθε πρωί στον καθρέφτη. Όλα είναι πιο εύκολα να τα αντιμετωπίσεις όταν ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος που καταλαβαίνει τι ακριβώς νιώθεις και εσύ.

Τι είναι το Εράσμους; Απλά Μαγεία! Που βρίσκεται όμως αυτή η μαγεία; Σε όλα τα μικρά μαζί. Νομίζεις ότι ένα χαμόγελο ίσως δεν είναι κάτι μεγάλο, αλλά φαντάσου να σου χαμογελάνε κάθε μέρα για ένα μήνα;

Το Εράσμους είναι σαν το τζακ ποτ. Δεν φτάνει μόνο να το κερδίσεις, αλλά να προσπαθήσεις να το εκμετάλλευτείς όσο καλύτερα μπορείς.

Ετικέτες