Homo Erasmus

Τρίτη, Μαΐου 30, 2006

Άλλως ειπείν...

Η συνερασμίτισσα «Ρουλίτα» κωλυσιέργησε επικίνδυνα με το Learning Agreement[1] της κι η γραμματεία του Πανεπιστημίου της έστειλε email. Γελάσαμε τόσο, μες στον τρόμο της ότι άργησε, που καθίσαμε και το «μεταφράσαμε», αποδίδοντας το πραγματικό νόημα των σκέψεων της συντάκτριας.

Original Message:


Αγαπητοί φοιτητές,

Περνάτε ένα –ελπίζω ευχάριστο- εξάμηνο στο εξωτερικό χάριν της υποτροφίας Erasmus. Αυτή η υποτροφία όμως έχει και υποχρεώσεις! Και μία από αυτές είναι η επιστροφή του υπογεγραμμένου Learning Agreement με τις αλλαγές των μαθημάτων που κάνατε στο Πανεπιστήμιο υποδοχής, για να τις ελέγξει και υπογράψει ο υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος εδώ στο τμήμα σας. Όπως σας είπαμε στην ενημερωτική συνάντηση και όπως το γράφει το πράσινο φυλλάδιο (σελίδα 6!) που έχετε λάβει όλοι, είστε υποχρεωμένοι να επιστρέψετε το Learning Agreement το αργότερο Ε Ν Α μήνα μετά την ημερομηνία άφιξής σας στο Πανεπιστήμιο υποδοχής! Επειδή αγνοήσατε και την υπενθύμισή μας, πρέπει να σας ανακοινώσω ότι υπάρχει ο κίνδυνος επιστροφής χρημάτων, αν δεν έχουμε λάβει το αργότερο μέχρι τις 31.5.2006 το Learning Agreement σας με fax: 0030 ***** *****.
Παρακαλούμε άλλη μια φορά για άμεση ανταπόκρισή σας!

Μ.Σ.

***

Original Thoughts:

Αγαπητοί τουρίστες,

Καλές οι διακοπές εκεί στα ξένα με τα λεφτά του ΙΚΥ, αλλά σταματήστε να μας γράφετε για να μη σας πάρει ο διάολος! Στείλτε μου λοιπόν το αναθεματισμένο το Learning Agreement, να το περάσει στο αρχείο ο χαμάλης εδώ. Όταν εγώ μίλαγα εσείς με γράφατε, κι ούτε κάνετε τον κόπο, κωλόπαιδα, να κοιτάξετε στα χαρτιά που με κόπο φωτοτυπήσαμε και σας δώσαμε, το ‘χετε παραχέσει με την αργοπορία σας. Κι επειδή με γράφετε εκεί που δεν πιάνει μελάνι, σας απειλώ ότι αν μέχρι μεθαύριο το αργότερο δε μου στείλετε το κωλόχαρτο, θα σας κόψω εγώ η ίδια την υποτροφία.

Στείλτε το γιατί ξημερώσαμε,

Φιλικά,

Μ.Σ.



[1] Το χαρτί που στέλνεις στο μητρικό σου πανεπιστήμιο, άμα τη αφίξει σου στα ξένα, με την οριστική λίστα των μαθημάτων που παρακολουθείς και τις αντιστοιχήσεις τους.